Podd: Marknadsföring som säljer

Erik Modig söker svaret på hur du uppnår högsta möjliga effekt och effektivitet med dina marknadsföringsinvesteringar. I första säsongen möter Erik tio VD:ar på olika marknadsföringsbyråer för att mjölka dem på deras bästa tips för hur man lyckas med deras specifika typ av marknadsföring. Gästerna går igenom hur du lyckas med reklam, PR, digitalt, automation, sponsring, growth, media, upplevelser, personalisering, varumärke och annat som bidrar till tillväxt på kort och lång sikt. Lär dig hur du får ut det mesta möjliga från alla olika typer av byråer. Podcasten är för dig i ledningsgrupp som vill lära dig mer om området, eller för dig som är chef/har chefsambitioner inom marknadsföring.

10 - Så lyckas ni med byråsamarbetet

Emma Thorp, VD Publicis

Varför lyckas vissa företag bättre med byråsamarbetet? är frågan Erik Modig diskuterar med Emma Thorp, VD på Publicis i detta avsnitt. De diskuterar också hur man leder en byrå, vad som är avgörande för dess framgång och hur man går tillväga när det behövs en turnaround.

Med lång erfarenhet från mediebranschen vet Emma Thorp vad som krävs för att lyckas. Hon är inte bara en frekvent deltagare i jurys i Sverige och runt om i världen utan van att ta emot priser. Hennes arbete på Publicis har lett till både nominering som Årets VD samt vinnare av Stora Kommunikationspriset 2022.

9 - Så lyckas ni stå ut från mängden

Andreas Dahlqvist, VD NORD DDB

Reklam är viktigare än någonsin – om den är utförd på rätt sätt. I det här avsnittet diskuterar Erik Modig med Andreas Dahlqvist, VD på NORD DDB, vad rätt sätt egentligen är. Tillsammans går de igenom hur bolag kan lyckas skapa kommunikation som står ut och som förflyttar kundernas uppfattningar om varumärket; de ger exempel på vad som kännetecknar framgångsrik kommunikation, samt ger svar på hur du skapar förutsättningarna för att lyckas.

Andreas Dahlqvist har under sina tjugo år i branschen mer eller mindre prenumererat på såväl utmärkelser för framgångsrika kampanjer som platser i reklamjurys världen över. Av AdAge blev han listad som Top 50 på listan över “innovators and category-definers”. Anledningen är förmodligen

8 - Så lyckas ni med sports marketing

Andreas Ottermark, VD ISP Sport & Promotion

Hur går företag från sponsring till partnerskap? Idag utgörs samarbeten med förbund, ligor, klubbar och evenemang inom sport av så mycket mer än exponering och biljetter. I avsnittet pratar Erik Modig med Andreas Ottermark, vd för sports marketing byrån ISP om hur företag som engagerar sig i sporten lyckas skapa långsiktiga samarbeten och marknadsföringseffekter. Här utlovas konkreta tips och vägledning.

Andreas Ottermark tog för ca tio år sen över det sen trettio år tillbaka etablerade sports marketing bolaget ISP och har sen dess mångdubblat omsättningen och gjort bolaget till en av de ledande byråerna inom sports marketing. De jobbar med Sveriges största rättigheter och partners och tar utvecklingen konstant framåt.

7 - Så lyckas ni med PR och kommunikation

Malin Severin, VD Prime Weber Shandwick

Den som vet mest kommer att kommunicera bäst! Citaten summerar bra den filosofi som Malin Severin, VD Prime Weber Shandwick, för fram som receptet bakom framgångsrik PR och kommunikation. Tillsammans med Erik Modig diskuterar Malin vikten av ordentlig omvärldsanalys samt intern buy-in från alla stakeholders för att lyckas skapa kommunikation som når ut och påverkar kunder och samhället. Här får ni tips för hur ni lyckas få den uppmärksamhet som ni förtjänar.

6 - Så lyckas ni med datadriven marknadsföring

Matilda Jansson, VD Precis Digital

Hur överlever och excellerar datadrivna marknadsförare efter GDPR? Det är frågan som Matilda Jansson, VD på Precis Digitalt ägnat sin tid åt att besvara de senaste åren. Tillsammans med Erik Modig gräver de djupare i dagens utmaningar för datadriven marknadsföring för att hitta receptet bakom de bolag som lyckas. Här får ni höra Matilda berätta om hennes syn på hur du lyckas när förutsättningarna ständigt förändras.

5 - Så lyckas ni med growth marketing

Jorge Castro, VD Growth Marketing Sweden

Så får ni mer trafik till er hemsida! Det och mycket mer snackar Erik Modig om med growth och SEO gurun Jorge Castro, VD på Growth Marketing Sweden. Här får ni ett fullmatat avsnitt med de smartaste sätten att öka er trafik och sno den från era konkurrenter. Jorge svarar på varför bolag oftast misslyckas med att optimera sin hemsida och vad som är avgörande för er framgång. Missa inte konkreta tips och tricks för fler affärer.

4 - Så skapar ni en fantastisk brand experience

Cecilia Sandström och Shirin Aliyar, VD Ciceron Group

Hur smakar och luktar ert varumärke? Frågan är mer relevant än någonsin när digitaliseringen gör att den verkliga upplevelsen är ett ännu viktigare verktyg för att sätta ett djupt intryck hos kunder och anställda. Cecilia Sandström och Shirin Aliyar, båda VD på Ciceron Group, ger er alla tips och tricks för att lyckas med er nästa brand experience. Tillsammans med Erik går de igenom när, varför och hur event och upplevelser bidrar till företags tillväxt.

3 - Så lyckas ni med B2B marknadsföring
Ulf Vanselius, VD Pyramid

Hur lyckas svenska industriföretag med att höja sin marginal med 10-20 procent? Tillsammans med Ulf Vanselius, vd på B2B byrån Pyramid rätar Erik ut alla frågetecken om hur B2B bolag ska lyckas med sina reklaminvesteringar. Ulf delar med sig av års av erfarenhet från en av Sveriges mest framgångsrika byråer och ger konkreta tips hur företag ska lyckas att sälja mot andra företag.

2 - Så lyckas ni med personalisering
Emma Storbacka, VD Avaus

Hur effektiviserar man marknad och sälj med hjälp av data och automatiseringar? Tillsammans med Emma Storbacka, VD på Avaus pratar Erik om vikten av att förstå och alltid hålla fokus på kunden. Emma förklarar varför Avaus kan ses som en effektiviseringsbyrå och varför frågan “vem äger kunden internt” är helt avgörande för att lyckas med modern marknadsföring.

1 - Så balanseras performance och varumärke
Arash Gilan, VD Viva Media

Vad händer när performance-hetsen släpper och fler och fler bolag behöver få ordning på sitt varumärke för att överleva? Tillsammans med Arash Gilan, vd på marknadsföringsbyrån Viva Media finner Erik svaret på hur företag hittar rätt balans och maximerar värdet av sina marknadsinvesteringar. Samtalet handlar också om hur viktigt det är att förälska sig i marknadsföring.

Kommande avsnitt:   

  

Avsnitt 8, 19:e oktober

Så lyckas ni med sports marketing - Andreas Ottermark, VD ISP Sports Marketing

 

Avsnitt 9, 26:e oktober 

Så lyckas ni stå ut från mängden - Andreas Dahlqvist, VD Nord DDB

 

Avsnitt 10, 2:e november

Så lyckas ni med byråsamarbetet - Emma Thorp, VD Publicis